brabantspronkjuweel

Afvaldumper Moergestel gepakt


De persoon die een enorme berg afval heeft gestort in Moergestel krijgt een vette prent!

Afvalfdump in Moergestel (Foto: Toby de Kort).

Aan het einde van de zaterdagmiddag werd een grote afvaldumping geconstateerd aan de Seebrechtsedijk in Moergestel, in het natuurgebied Kerkeindse Heide. Aan de sporen te zien is het afval vermoedelijk vervoerd met een aanhanger, waarna alles op twee verschillende plekken is gedumpt.

Groene Boa’s van het SSIB (Samen Sterk in het Buitengebeid) kwamen ter plaatse voor onderzoek. Zij vonden een adres en telefoonnummer van een verdachte. Deze kreeg gelegenheid om het afval op te ruimen, beloofde dat, maar kwam niet opdagen. Naast een boete krijgt deze persoon ook de rekening voor de opruimkosten in de brievenbus.