Krekul

Yogascholen in protest tegen corona lockdown


Aanstaande zaterdag 20 maart om 13.00 uur kan iedere liefhebber van Yoga meedoen aan een protest tegen de coronamaatregelen. In Oisterwijk zal onder andere Studio Namaste aan de Tuinweg 24 de yogamat letterlijk uitrollen.

Kinderyoga in het Oisterwijkse bos, daarvoor is geen matje nodig…

Yogastudio’s, -scholen en – docenten nodigen hun leden uit om mee te de doen met het Lenteoffensief Yogadocenten. In heel Nederland gaan yogastudio eigenaren, yogadocenten maar ook yogaleden hun matten letterlijk uitrollen als betoog dat yoga weer beoefend mag worden en de studios open moeten. “Het duurt te lang”, zo vinden zij. Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) en Vereniging Yogascholen Nederland (VYSN) hebben de handen ineen geslagen en hun matten uitgeklopt.

“Zaterdag 20 maart begint de lente. Wij staan te popelen om een nieuwe start te maken. Corona trekt al veel te lang een wissel op het welzijn van alle burgers. Dit blijkt ook duidelijk uit een peiling van het Trimbos instituut. Veel Nederlanders worstelen met psychische klachten, slaapproblemen en gevoelens van emotionele eenzaamheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga een weldadig effect heeft op het mentale en fysieke welbevinden van beoefenaars. Daarbij staat het ook voor verbinding en community. En dat is waar wij voor gaan in ‘Springtime’. Wij willen weer open in een veilige omgeving en met ons door de overheid goedgekeurde protocol. We hebben samen met alle yoga ondernemers en docenten laten zien dat we yogalessen op een verantwoorde en veilig manier mogelijk kunnen maken. We hopen, met alle 1,6 miljoen yogi’s, dat we weer snel in persoon op onze matten mogen springen. Daarom vragen wij onze leden (yogascholen en – docenten) en hun community om zaterdag letterlijk en figuurlijk het spinrag, sores en stof van het afgelopen jaar uit de yogamat te kloppen en op hun mat te springen.”

De bedoeling is dat iedereen die meedoet een foto maakt van het individuele ‘Spring op je mat moment’. Dat kan de hele dag. Klop of rol je mat uit voor de deur, in de tuin of een andere plek. Deel de foto via social media, tag de Verenigingen op Facebook en Instagram en gebruik de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen”.