ondernemers

Wat gebeurt er in de Cultuurcentra Oisterwijk en Moergestel in Coronatijd


Nu bijna een jaar geleden, op 12 maart 2020, verkondigde Premier Rutte dat onder andere theaters en culturele centra de deuren moesten sluiten. De start van de eerste lockdown.

In het afgelopen jaar is er veel gebeurd, mochten de deuren een tijdje wel weer open om ze vervolgens weer gedeeltelijk te sluiten. Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof Tiliander en Den Boogaard er maar verlaten bij staan. Niet alle lichten zijn aan, er gaan maar een paar personen naar binnen en ’s avonds is het helemaal stil in de cultuurcentra. Wat gebeurt er toch allemaal in tijden van corona in onze centra?

Tiliander

Tiliander Oisterwijk (Foto: Iris de Groot)

Ondanks dat het gebouw gesloten is voor bezoekers, staat het geen stof te happen. Op de eerste verdieping zijn elke dag de medewerkers van de sociale- en maatschappelijke organisaties aanwezig. Zij kunnen je telefonisch, per mail en ook nog op afspraak ontvangen en helpen.

Ook de Bibliotheek is volop bezig om Oisterwijkers aan het lezen te houden. Tijdens de eerste lockdown is de afhaalbieb ontwikkeld. Online kunnen alle leden van de bibliotheek een boekenpakket aanvragen, met daarin ook het gewenste genre en schrijvers, en vervolgens kan het pakket op de afgesproken datum en tijd opgehaald worden. Ook nu kan dit aangevraagd worden.

De medewerkers van Tiliander zijn ook druk bezig geweest om verschillende ruimtes op te frissen. Zo zijn de theaterzaal, entreehal, aula, kantoren en garderobe opgefrist met een likje verf. De pleinzaal is niet alleen opnieuw geschilderd, maar heeft ook een professionele beamer en scherm gekregen. Hier is al veelvuldig gebruik van gemaakt toen Tiliander nog coronaproof 30 personen per zaal mocht ontvangen. Ook in de theaterzaal is niet alleen geschilderd. Hier is alle verlichting vervangen door ledlampen (duurzame verlichting) en heeft de tribune groot onderhoud gehad.

Om vooruit te kijken is de organisatie achter de schermen druk bezig met het theaterprogramma voor 2021-2022, wat start in september. Het wordt een mooie combi van shows die de afgelopen maanden verzet moesten worden met nieuw geprogrammeerde voorstellingen. Van de beste cabaretiers tot een ladies night en fantastische kindervoorstellingen. Voor ieder wat wils. Vanaf medio mei kun je deze voorstellingen zien op de website en social media kanalen. Vanaf 1 juni zal de kaartverkoop starten en kunnen we uitkijken naar een mooi seizoen met gevulde zalen.

Den Boogaard

In Den Boogaard is ook nog elke dag bedrijvigheid. De medewerkers zijn hier eerst aan de slag gegaan met het schilderen van de theaterzaal. Het resultaat? Een frisse zaal die klaarstaat om bezoekers te mogen ontvangen (ook op 1,5 meter). Er is een mooi, permanent kantoor ingericht voor Seniorenvereniging Moergestel.

Op woensdag is de afhaalbieb geopend voor het ophalen van de boekenpakketten. Weet je dus niet meer wat je wilt lezen? Laat de Bibliotheek een leuk pakket samenstellen.

Sinds januari is elke werkdag de Prikpost (bloedafname dienst) aanwezig, omdat in Den Boogaard de 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Van 08.00-09.45 uur staan er medewerkers klaar om je te helpen. Daarnaast zal in maart ook een vaccinatiepost opgestart worden. Dit staat al helemaal klaar in de theaterzaal. Je krijgt via de oproep te horen waar je de vaccinatie kunt halen.

De prachtige foyer in Den Boogaard zal in maart ook weer omgetoverd worden tot een stembureau tijdens de landelijke verkiezingen. Op 15, 16 en 17 maart kun je hier je stem uitbrengen. Kijk goed op het stembiljet op welke dagen je welkom bent. Dit om grote drukte te voorkomen.

Helaas kan niemand voorspellen hoe lang deze lockdown nog gaat duren en wat er na de lockdown weer toegestaan is. Volg de website en social media. Voor wie nog vragen heeft kan dagelijks tussen 09.00-13.00 uur bellen naar 013-207 333, of mail naar info@tiliander.com en info@denboogaard.nl

Den Boogaard Moergestel