anytime

Veel politie naar AZC Oisterwijk (Correctie!)


Donderdagavond, toevallig net toen er in de gemeenteraad over het AZC en de overlast werd gesproken, zijn er meerdere politiewagens bij het AZC waargenomen.

Politie op AZC Oisterwijk (Foto ter illustratie: Toby de Kort).

Op de Kievitsblekweg bij het AZC in Oisterwijk waren donderdagavond twee motoragenten en twee politiewagens aanwezig. Ook waren er twee agenten in burgerwagens. De politie rijdt in tegenstelling tot normaal, vanwege corona  in iedere auto met één agent.

Er was een melding van een situatie waarbij volgens de aanwezige agenten AZC bewoners betrokken zouden zijn. Op de rugbyvelden waren sporters aanwezig die een en ander hebben gezien.

Correctie!

Eerder heeft de politie aangegeven dat het donderdagavond om een vermist persoon ging, en die informatie hebben wij gepubliceerd, maar dat blijkt echter niet het geval. Er was donderdag wel een persoon vermist, maar die melding is om 18.00 uur afgesloten omdat die persoon terecht was. Dit heeft dus niets met de politie inzet bij het AZC te maken.

Aanhouding kwijt

De politie kan de melding van ongeveer 20.45 uur niet vinden. In het registratiesysteem blijkt bij herhaalde navraag geen melding in Oisterwijk te bestaan van donderdagavond op die locatie.

Een ander incident donderdagavond, door inwoners gezien in de wijk Waterhoef, blijkt te gaan om een 37-jarige scooterrijder uit Oisterwijk. Klik en lees daarover hier. 

Klik en lees meer over AZC Oisterwijk.