anytime

Politie houdt in Oisterwijk drie verdachten aan vermoedelijk AZC jongeren


Vijf politiewagens, waarvan twee in burger, hebben woensdagmiddag de omgeving van zorgcentrum De Vloet in het centrum van Oisterwijk omsloten.

Politie sluit de verdachten in, en neemt ze mee voor verhoor (Foto: Toby de Kort).

Zeven agenten in auto’s, en vanuit het centrum twee BOA’s te voet, zijn toegesneld vanwege de diefstal van een fiets, zo was de melding. De drie verdachten zijn volgens omstanders van diverse kanten benaderd, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De politie onderzoekt nog hun identiteit, woonplaats en wat hun precieze rol is geweest. Daarover volgt later meer informatie, zo liet een woordvoerder van politie weten.

Update

Zowel uit verklaring van omstanders als uit eigen waarneming komt een vermoeden het hier om jonge AZC bewoners gaat. We hebben hierover vragen gesteld aan de politie. In tegenstelling tot eerdere incidenten, wil de politie dit niet bevestigen noch ontkennen, omdat ze dat stigmatiserend vinden.