brabantspronkjuweel

Ook zonder hulp van raadsleden kan gemeente Oisterwijk de bloemetjes in Haaren buiten (ver)zetten


Twee raadsleden van partij Algemeen Belang werden benaderd door een ondernemer in Haaren, omdat een grote nieuw geplaatste bloembak recht voor zijn deur stond. In plaats van de ondernemer naar het gemeentelijk loket te verwijzen, hebben ze hem geholpen om contact te leggen, iets wat volgens de gemeente ook rechtstreeks kan.

Op het Mgr. Bekkersplein in Haaren heeft de vorige gemeente nog voor de overgang naar Oisterwijk prachtige bloembakken geplaatst die volgens de partij bijdragen tot een mooi plein. ‘Echter niet iedereen was gelukkig met de positie waar de bakken stonden. Een bak recht voor de deur van pizzeria VERO, de Podotherapie en de trapopgang naar de appartementen was op zijn minst gezegd een beetje ongelukkig geplaatst,’ zo liet AB weten. Op verzoek van pizzeria VERO is Alex van Assouw samen met Eric Ten Brink, beide raadslid van Algemeen Belang, aan de slag gegaan om deze bloembak iets verderop te laten plaatsen.

Algemeen Belang vindt het belangrijk dat inwoners met elk probleem, groot of klein, zich kunnen melden bij de partij, en stuurde over dit voorbeeld een persbericht: ‘Het centrum van Haaren in de bloemetjes gezet.’ Beide raadsleden zijn met een ambtenaar gaan kijken en hebben samen bepaald wat een betere locatie zou zijn. De vraag is echter of dat nodig is; waarom zou een ondernemer of inwoner die een vraag heeft dat niet rechtstreeks aan de gemeente kunnen stellen?

Volgens een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk was de ondernemer ook zelfstandig van harte welkom geweest – en zijn anderen dat ook – om zich met een vraag aan de organisatie te richten. En ook dan waren de bloembakken verplaatst.

Ook zonder hulp van raadsleden kan gemeente Oisterwijk de bloemetjes in Haaren buiten (ver)zetten…