ondernemers

Oisterwijkse Oma Boekentas schrijft tweede kinderboek


Gert Geurtsen, alias Oma Boekentas, heeft onlangs haar tweede kinderboek uitgegeven.

Oma Boekentas (Foto: Ber Beerendonk)

Gert is bij veel kinderen en ouders in Oisterwijk bekend als de voorlezende oma, ze haalt haar boeken uit haar boekentas, vandaar de naam ‘Oma Boekentas’. En van lezen, zeker ook van voorlezen, krijg je inspiratie; inspiratie voor eigen verhalen en in dit geval versjes.

Luisterversjes van Oma Boekentas Weer wat wijzer!

In het boek ‘Luisterversjes van Oma Boekentas Weer wat wijzer!’ dat wordt uitgegeven via Boekscout, zijn 40 door haar geschreven versjes opgenomen uit de directe leefwereld van kinderen van 4-8 jaar. Versjes met een thema, die uitnodigen om erover na te praten.

Het nieuwe boek van Gert Geurtsen.

Ook in dit tweede versjesboek weet de voormalig kleuterjuf de leefwereld van kinderen goed te treffen en hiermee ook hun aandacht weer te wekken. Met het rijmschema zorgt ze voor een fijn ritme dat tijdens het voorlezen gevolgd kan worden.

Oma Boekentas stelt op knappe wijze simpele vragen over ingewikkelde dingen, zoals in het versje over het lichaam, op een manier zoals kinderen dat ook zouden doen. Dit nodigt hen vervolgens uit om deze vragen ook daadwerkelijk te stellen. Door deze aanpak wordt een doel bereikt: het hongerig maken naar kennis. En daarbij kunnen deze versjes ook weer leiden tot leerzame gesprekken tussen kind en volwassene!

Het boek is geschikt voor thuis, maar ook voor scholen, naschoolse opvang, logopedie, scouting en overal waar met jonge kinderen gewerkt wordt. Het eerste boek van Gert kreeg bij Bol.com 3 keer 5 sterren. Het nieuwe boek kost €21,99 en is te bestellen bij Boekscout (klik hier).