kooplokaal

Oisterwijkse boswachter Frans Kapteijns gaat op ketelsafari


Boswachter Frans maakt zich ernstig zorgen over onze Oisterwijkse bossen en vennen, het gebied waar hij al tientallen jaren actief is. Hij vertrekt op ketelsafari om bij bekende Oisterwijkers de temperatuur van de cv-ketel op 60 te zetten. Dit doet hij bij burgemeester Hans Janssen, hoogleraar Saskia Lavrijssen en de Mainkunstenaars.

Frans gaat op ketelsafari bij Prof. Dr. Saskia Lavrijssen.

De actie is mede georganiseerd door DEC-Oisterwijk. DEC doet mee aan de campagne ‘Zet ‘m op 60!’ van Urgenda. Boswachter Frans Kapteijns namens DEC-Oisterwijk: “De meeste cv-ketels staan standaard veel heter ingesteld dan nodig. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar. En daarom gaan we op Ketelsafari in Oisterwijk.”

Ien Sluyters en Marjon Deul doen ook mee!

Zet ‘m op 60!

Doel van de campagne is ook om de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk terug te dringen. Fabrikanten van cv-ketels staan achter de campagne. Huishoudens die meedoen aan de actie maken kunnen met ketelselfies kans maken op duurzame prijzen. Zie campagnesite www.zetmop60.nl. Ook ontvangen deze huishoudens een waardebon van 30 euro. Zie: www.dec-oisterwijk.nl. Hans Janssen, burgemeester van Oisterwijk: “Ik ben trots op onze prachtige Oisterwijkse bossen en vennen, daar moeten we echt zuinig op zijn. Door de cv-ketel op 60 te zetten bespaar je veel energie en je levert niets in aan comfort.” Prof. Dr. Saskia Lavrijssen: “Als je je cv-ketel op 60 graden zet, scheelt dat veel CO2-uitstoot. En het is echt een kleine moeite.” Mainkunstenaars Ien Sluyters en Marjon Deul: “Verbeter de wereld, zet ‘m op 60!”

 

En uiteraard even aanbellen bij burgemeester Hans Janssen.