anytime

Oisterwijks voorleeskampioen door naar finale


Voorleeskampioen Sam Wolfs uit Oisterwijk is door naar de provinciale finale!

De halve finale werd online gehouden.

De acht Brabantse finalisten van groep 7-8,van de provinciale Voorleeswedstrijd zijn bekend. Zij wonnen op zaterdag 27 maart de halve finale onder toeziend oog van supporters en juryleden. De volgende stap is de provinciale finale. Hier wordt beslist wie Brabant mag vertegenwoordigen in de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaar werd de halve finale online georganiseerd.

Sam Wolfs uit groep 8 van OBS De Kikkenduut is de winnares van Oisterwijk, en nu door naar de finale.

61 halve finalisten streden op zaterdag 27 maart om een plekje in de finale. Verspreid over verschillende break-outrooms gingen de voorleeskampioenen uit het basisonderwijs de strijd aan. Sam Wolfs uit Oisterwijk van OBS De Kikkenduut is één van de acht finalisten! Sam las voor uit het boek Magische apotheek van Anna Ruhe. De jury heeft peentjes gezweet om een winnaar te kiezen, omdat het voorleesniveau erg hoog lag. De jury zei: “Sam heeft gewonnen, omdat ze met aanstekelijk enthousiasme vertelde over het gekozen boek en nam de jury vervolgens op een ingetogen manier mee in de spanning van het verhaal.” En spannend was het! Zelf moest Sam even giechelen toen ze hoorde dat ze had gewonnen en haar familie schreeuwde op de achtergrond mee van blijdschap. Sam strijdt op 14 april tegen 7 andere regionale finalisten om zich te plaatsen voor de landelijke finale op 26 mei in Utrecht. De winnaar mag zich dan een jaar lang de beste voorlezer van Nederland noemen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en de Openbare Bibliotheken. Met deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt er aangetoond dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar ook hartstikke leuk. Meer weten? Wil je zelf gaan lezen of voorlezen? Ga naar je bibliotheek. Ze hebben er de meest prachtige materialen en ze helpen je uitzoeken welke boeken bij jou passen. Kijk op hun website voor de bijzonderheden rondom opening.