genieten

Nieuwe opname Oisterwijks Volkslied met symfonieorkest


Een twintigkoppig orkest heeft de afgelopen weken het Oisterwijks Volkslied opgenomen als cadeau aan Oisterwijk.

Niet als volledig orkest, maar verdeeld over meerdere momenten en dus volledig coronaproof, hebben twintig Oisterwijkse muzikanten de afgelopen weken het Oisterwijks Volkslied opgenomen. Het origineel werd geschreven door Sjef van der Eerden; deze versie werd opgenomen onder leiding van arrangeur Ron van Riel. Initiatiefnemer is de Orde van de Blauwe Jas. Deze carnavalsclub heeft als doel om elk jaar een oud, Oisterwijks carnavalslied opnieuw op te nemen en uit te brengen, zodat deze nummers niet verloren gaan.

 

Cadeau

Frans Kapteijns was de eerste die op social media trots zijn plaquette toonde

Het volkslied is een cadeau aan heel Oisterwijk. De Orde van de Blauwe Jas heeft de tekst laten graveren op een plaquette en deze symbolisch aangeboden aan zeven Oisterwijkse ambassadeurs, die allen een groep Oisterwijkers vertegenwoordigen. Bij het nummer is bewust geen clip gemaakt; eenieder mag het nummer zelf ‘inkleuren’ met beeldmateriaal dat past bij zijn of haar eigen herinnering of gevoel bij het nummer. De Orde van de Blauwe Jas roept iedereen op om deze clips vóór 1 mei 2021 te mailen naar ordevandeblauwejas@gmail.com. De clips worden gedeeld via Social Media, waarna de bovengenoemde ambassadeurs hieruit één officiële clip zullen kiezen.