brabantspronkjuweel

Jarig biodiversiteitsteam geeft boom aan wethouder Oisterwijk (+ Film)


In verband met het 15-jarig jubileum van het B-team Oisterwijk reikten Ruud van der Star en Frans Kapteijns vandaag een boom uit aan wethouder Eric Logister.

Wethouder Eric Logister is blij met de boom, een traktatie van het jarige B-team.

De boom is een mispel, Westerveld, en de vruchten van deze boom zijn pas echt lekker als ze zeer rijp zijn. En zo is het B-team Oisterwijk ook een hele mooie vereniging, die ontstaan is als een burgerinitiatief en inmiddels zeer rijp is om de gemeente bij te staan bij alles wat te maken heeft met biodiversiteit en het groen. Daarnaast staat ook deze boom symbool voor klimaatadaptatie en CO2 opvang. Hopelijk krijgt de mispel een mooie plek en wordt deze boom een symbool voor verbetering van biodiversiteit in de Parel in het Groen.