bosch car service

Inwoners helpen ons bij meldingen over drie aanhoudingen op AZC Oisterwijk


Steeds vaker attenderen inwoners ons op gebeurtenissen op of rond het AZC in Oisterwijk, zo ook vandaag.

Politie voor aanhouding van jongeren aanwezig op AZC Oisterwijk (Foto: Gortie Bekkers)

De ene liet weten dat er politie met hoge snelheid onderweg was; de andere vertelde ons dat er politie aanwezig was op de locatie. Het geeft ons gelegenheid navraag te doen bij politie en COA, over de situatie ter plaatse.

Aanhoudingen

Desgevraagd laat een woordvoerder van politie weten, dat er deze vrijdagochtend een 16- en een 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor huisvredebreuk, die eerder deze week al een locatieverbod hebben gekregen. ‘Zij hadden daar niets te zoeken.’ Het komt laatste tijd vaker voor dat al of niet illegaal in Nederland verblijvende asielzoekers het AZC in Oisterwijk betreden, soms om vrienden te ontmoeten, soms om iets uit te vechten.

Ook was er afgelopen nacht een aanhouding. Daar was een 16-jarige jongen het een en ander aan het vernielen. Dit gebeurde bij een ruzie met vier personen. Een daarvan is vanwege fysieke agressie en bedreiging, en het vernielen van eigendommen aangehouden en meegenomen.  Het COA gaat hiervan aangifte doen.

Klik en lees hier meer berichten over AZC Oisterwijk