anytime

Inwoner vindt fietstas bij AZC Oisterwijk en spoort eigenaar op


Eerder deze week heeft een oplettende inwoner bij het AZC in Oisterwijk een fietstas gevonden.

Het AZC in Oisterwijk (Bron; Google Maps)

Omwonenden maken zich zorgen over de toename van overlast van asielzoekers. Die zorgen gaan onder andere over diefstallen door overwegend alleenstaande jongeren, kleine groepjes die woonachtig zijn op het AZC in Oisterwijk en veelal geen uitzicht hebben op een toekomst in Nederland. Die overlast is de laatste tijd opnieuw toegenomen. Het beloofde overplaatsen van deze doelgroep lukt niet goed, omdat de AZC’s in Nederland overvol zitten.

Een wandelaar heeft eerder deze week een fietstas gevonden in de berm bij het AZC, met daarin diverse spullen en ook een brief. Op die brief stonden naam en adres van wat later bleek een gedupeerde van diefstal. Deze gedupeerde verklaarde dat zijn fiets vorige week is gestolen door ‘een jonge man met donkere huidskleur’. Het betrof een elektrische fiets van het merk Trek. De fiets is niet teruggevonden; de fietstas wel. De vinder laat weten regelmatig spullen te vinden rondom het AZC, waaronder ook fietsen.

Klik en lees hier meer berichten over AZC Oisterwijk