brabantspronkjuweel

In Moergestel is het een vieze bende


Algemeen Belang is de viezigheid beu; net als enkele jaren terug trekt de politieke partij aan de gemeentelijke bel, met de oproep om de woonomgeving schoon te houden.

‘Vanuit diverse inwoners uit het dorp krijgen wij te horen dat men het onderhoudsniveau van het dorp zwaar onder de maat vindt. Namens Algemeen Belang wil ik mezelf graag aansluiten bij deze mening,’ aldus fractievoorzitter Inge van Beers, die ter verduidelijking enkele foto’s meestuurt.

Bekend is dat de gemeente de laatste tijd vanwege bezuinigingen minder aan onderhoud doet. Ze wachten bijvoorbeeld met kleine reparaties, totdat er in één keer een hele stoep of perk aangepakt kan worden. Daarmee besparen ze kosten; iets wat is ingezet ten tijde van geldgebrek.

Algemeen Belang lijkt dat te snappen, want de partij geeft aan dat ze geen voorstander zijn van ‘Allemaal losse meldingen …  … lost het probleem niet adequaat op.’ Ze vragen het college (burgemeester en wethouders) om een grote schoonmaak en welke rol de inwoners zelf kunnen nemen. Overigens komen dergelijke geluiden niet alleen uit Moergestel; ook inwoners in andere wijken in onze gemeente merken regelmatig op dat het centrum beter bijgehouden wordt dan hun woonomgeving…

Meerdere plekken in Moergestel die volgens AB vragen om een schoonmaakbeurt.