anytime

Vier illegale personen waarvan twee door politie aangehouden op AZC Oisterwijk


Als je er niks te zoeken hebt, wordt je aangehouden.

Politie op AZC Oisterwijk (Foto ter illustratie: Toby de Kort).

Vanmorgen zijn aan het einde van de ochtend drie politie agenten naar het AZC in Oisterwijk gereden om een illegaal aangetroffen persoon aan te houden. Afgelopen weekend werden er ook twee illegaal verblijvende personen aangetroffen; deze waren samen met twee anderen daar verblijvende asielzoekers betrokken bij een gevecht. Er is daarom strengere controle en aanpak.

Update: Twee aanhoudingen, vier personen illegaal aanwezig

Volgens COA zijn er dinsdagochtend vier illegaal verblijvende personen aangetroffen op AZC Oisterwijk.

1 Illegaal persoon die tot voor kort op AZC Budel (NB) verbleef, is daarna daar Met Onbekende Bestemming vertrokken (MOB). Hij is aan het begin van de middag overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en is aangehouden. Tegen hem is aangifte gedaan vanwege huisvredebreuk.

1 illegaal persoon woonde op AZC Baexem in Limburg. Deze persoon is op heterdaad betrapt vanwege zakkenrollen en is ook aangehouden door de politie en meegenomen.

1 illegaal persoon woont regulier op AZC Middelburg, en is uit zichzelf weggegaan.

1 illegaal persoon heeft in het verleden op AZC Oisterwijk gewoond, en ging er snel vandoor vlak vóórdat de politie op de locatie arriveerde.

Enkele bewoners van AZC Oisterwijk die bij dit voorval betrokken zijn geweest, bijvoorbeeld vanwege het feit dat ze iemand illegaal op hun kamer hadden, krijgen vanuit het COA zware, persoonlijke maatregelen opgelegd.

Vanaf morgen volgen iedere ochtend een extra beveiligingscontroles in de woonunits.

Klik en lees meer over AZC Oisterwijk.