ondernemers

Halve Michelinster voor Oisterwijks restaurant


Alma Bodega in Oisterwijk heeft van de beroemde Michelinster jury een Bib Gourmand waardering ontvangen.

Alma zit in het pand van De Swaen, in het gezellige centrum van Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Bib Gourmand is een van de onderdelen van de Michelinster, en staat voor een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. Het zijn restaurants met een eigen identiteit, maar steevast met seizoengebonden producten en generositeit. Het wordt in de culinaire wereld ook wel eens ‘halve Michelinster’ genoemd, maar is een op zich staande waardering.

De jury oordeelde over dit Oisterwijkse restaurant: ‘Het toegankelijke broertje van Alma, op de benedenverdieping, is lekker ongedwongen. Design en chic marmer zorgen voor flair. Op de kaart staat allerlei lekkers. Kosmopolitisch, verleidelijk en genereus. De moderne aanpak van herkenbare bereidingen wekt meteen uw interesse op. En de wijnkaart? Die is echt de moeite.’

Op dit moment is ook bij Alma afhaal mogelijk; na de lockdown is het advies van de jury om zeker te reserveren.