Krekul

Geld voor alle inwoners die vanwege corona in financiële nood zitten


Je kunt vanaf nu de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) bij de gemeente Oisterwijk aanvragen. Deze nieuwe regeling is voor huishoudens die door de crisis tijdelijk minder inkomsten hebben en hierdoor hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen. TONK is er niet alleen voor zelfstandigen en ondernemers, maar juist ook als je in loondienst bent of was, kun je in aanmerking komen voor TONK.

Aanvragen

De coronacrisis kan ieder gezin of individu raken.

Je kunt de TONK met terugwerkende kracht aanvragen vanaf 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Je vraagt de TONK aan voor de maanden dat je de ondersteuning echt nodig hebt, met een maximum van 6 maanden. Korter kan ook, langer niet. Je geeft aan vanaf welke maand je TONK wilt ontvangen. Vraag je de TONK bijvoorbeeld aan vanaf 1 maart, dan vraag je de TONK aan over de maanden maart tot en met juni 2021.

Voorwaarden
Je hebt mogelijk recht op de TONK als je in ieder geval:
• 18 jaar of ouder bent
• Aanzienlijk inkomen verliest door de coronacrisis
• Je jouw woonkosten niet meer uit het huishoudensinkomen of je vermogen kunt betalen
• Ook met een andere financiële regeling of uitkering, zoals een toeslag van UWV op je WW-uitkering, niet voldoende inkomsten hebt om jouw woonkosten van te betalen.

Voor de exacte voorwaarden kijk je op www.oisterwijk.nl/tonk.