bosch car service

Frans Kapteijns ontvangt Groningse na 450 kilometer afval pakken


Hedwig Fossen wandelt van Groningen naar Brabant om zwerfafval op te ruimen. Een route van ruim 450 km.

Hedwig (midden) ontmoet Frans (rechts) na een wandeling vanuit Groningen (Bron; Gemeente Oisterwijk).

Maandag kwam ze in Oisterwijk aan en had ze een korte ontmoeting met ZAP ambassadeur Frans Kapteijns en een aantal zappers. ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) zijn mensen die zich vrijwillig inzetten voor een schone leefomgeving, door zwerfafval aan te pakken.

Ze was verrast met het welkom in Oisterwijk, waar een groep fanatieke ZAPpers actief is. Ze voegt daaraan toe: “En nóg meer verrast ben ik door de prachtige natuur, de heidevelden van de Kampina en mooie bossen die hier te vinden zijn. Tot nu toe heb ik in Nederland 115 kg afval opgeruimd.” Met haar wandeltocht heeft ze tot doel om geld in te zamelen voor de Plastic Soup Foundation. Dat is gelukt, ze heeft bijna op 3000 euro opgehaald met haar actie. Het geld wordt ingezet om de vervuiling bij de bron goed aan te kunnen pakken.