bosch car service

Een jaar lang corona in Oisterwijk, een ongewenst jubileum (deel 13)


5 maart werd in Oisterwijk de eerste coronabesmetting geconstateerd. Samen met een aantal inwoners blikken we deze week terug.Hele treurige en hele mooie ervaringen kwamen dit bijzonder turbulente jaar voorbij, met ongewenste impact en tegelijk ook veel gewaardeerde hulp aan elkaar. U leest over een jaar met ups en downs.

Een jaar lang corona in Oisterwijk, een ongewenst jubileum

Carlo van Esch – Carnaval en Raadslid

Carlo van Esch – Carnaval en Raadslid

Een jaar geleden zag onze wereld er nog heel anders uit. Toen vierden we nog gewoon carnaval en gingen we nog gewoon op skivakantie. Maar sindsdien staat onze wereld op zijn kop. Handen wassen, geen handen schudden, geen fysiek contact, een mondkapje op, een lockdown, een avondklok, enzovoorts. Wie had dat een jaar geleden kunnen bedenken?!

En al deze maatregelen zijn nodig om het aantal ziektegevallen te beperken, zodanig dat de zorg het aan blijft kunnen. Want we willen toch voorkomen dat onze naasten ziek worden. Of erger nog, ons komen te ontvallen.

Corona heeft in die zin inmiddels zijn sporen nagelaten. Natuurlijk vooral voor alle zieken, overledenen en nabestaanden. Maar daarnaast ook voor het zorgpersoneel, het verenigingsleven, de cultuursector, de horeca, andere ondernemers die stil zijn gevallen, de werknemers die geen werk meer hebben, de kinderopvang en het onderwijs, de ouderen die geen bezoek mogen ontvangen, de jeugd die niks te doen heeft en waarschijnlijk alle anderen die ik nu vergeet te noemen. Iedereen heeft last van de gevolgen van Corona.

Maar er zijn ook ontwikkelingen die een positieve bijdrage leveren aan onze wereld. Meer thuiswerken zorgt bijvoorbeeld voor minder files. En dat is weer goed voor het milieu en de natuur. Die lichtpuntjes moeten we koesteren, vasthouden en verder uitbouwen.

Laten we met elkaar hopen dat we in de loop van dit jaar weer licht zien aan het einde van deze tunnel. De vaccinatie kan daarbij zeker helpen. En in de tussentijd voldoende afstand houden en er samen voor zorgen dat we deze periode goed doorkomen. Want samen kom je verder!

Klik en lees hier alle verhalen uit deze serie