brabantspronkjuweel

Duurste huizen staan in Oisterwijk en Moergestel


In Oisterwijk is de duurste wijk van Brabant te vinden; dat blijkt uit onderzoek van huizenprijzen.

In Noord-Brabant is de waarde van een huis gemiddeld 333.000 euro. De provincie is hiermee de op twee na duurste van Nederland wat woningwaarden betreft. Het landelijke gemiddelde komt neer op 326.000 euro per woning. De duurste Brabantse woningen zijn te vinden in de wijk Buitengebied (Zuid) binnen de gemeente Oisterwijk. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer aan de hand van huizenprijzen-data van Jumba.

Bouwplannen, maar geen idee hoe dit aan te pakken?

Bouwen van veel dure of juist goedkopere woningen kan het gemiddelde beïnvloeden (Foto Joris van der Pijll)

In de top 5 duurste wijken van Noord-Brabant zijn 3 wijken te vinden in de gemeente Oisterwijk. Met een gemiddelde waarde van 888.000 euro is Buitengebied (Zuid) in Oisterwijk de duurste wijk om een huis te kopen. Binnen dezelfde gemeente zijn ook de wijken Verspreide Huizen Oosten en Zuiden Moergestel (757.000 euro) en Verspreide Huizen Westen en Noorden Moergestel (747.000 euro) relatief duur. Wie een heel goedkoop huis wil, zal naar Tilburg moeten verhuizen. De goedkoopste Brabantse huizen zijn juist te vinden in de wijk Spoorzone Zuid in de gemeente Tilburg: de gemiddelde waarde van een huis ligt hier op 153.000 euro.

Stijgingen

Dit alles wil overigens niet zeggen, dat specifiek jouw huis de duurste of goedkoopste is, ook al woon je in die wijk. Het betreft hier een gemiddelde. En ook als dat gemiddelde omhoog of omlaag gaat, wil dat niet zeggen dat specifiek jouw huis meer of minder waard wordt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er in jouw buurt veel goedkope woningen worden verkocht, daardoor het gemiddelde omlaag gaat, maar dat wil dus niet zeggen dat jouw huis minder waard is.

Wil je de prijzen per wijk in een kaart zien? Kijk dan hier.