anytime

Burgemeester spreekt met jongeren op AZC Oisterwijk over overlast en drugsgebruik


Burgemeester Hans Janssen heeft op het AZC een aantal gesprekken gehad met jonge bewoners over de overlast van de laatste tijd.

Burgemeester Hans Janssen in gesprek met enkele jongeren op AZC Oisterwijk.

Deze jongeren maakten duidelijk zelf ook erg te balen van de problemen die enkele andere bewoners veroorzaken. Burgemeester Hans Janssen: “De jongeren geven aan dat de overlast meestal gebeurt onder invloed van verdovende middelen die door buitenstaanders worden aangereikt. Verdovende middelen die sommigen nodig zeggen te hebben om hun uitzichtloze situatie te kunnen hanteren. Maar ook omdat ze soms ingeschakeld worden door dealers die uit zijn op koeriers. Ik heb ze duidelijk gemaakt dat op die manier voor Oisterwijk de geboden gastvrijheid lastig wordt. Ik ben blij dat het COA extra mensen inzet op deze groep en interne maatregelen neemt. Samen staan we voor een goed draagvlak voor gastvrijheid en acceptatie.”

Klik en lees hier meer berichten over het AZC in Oisterwijk