ondernemers

Bioscoopreclame voor Oisterwijkse streekbeurs in 1958 (Deel 11)


Op de zolder van Oisterwijker Piet van Amelsvoort zijn originele glasdia’s gevonden die halfweg de vorige eeuw gebruikt werden in lokale bioscopen.

Oisterwijk in Beeld vrijwilliger Rob Rokven fotografeerde de dia’s en collega Martin van der Waals schreef er teksten bij die in serie aan u worden gepresenteerd. Vandaag het volgende deel in deze serie:

De VEMI streekbeurs in 1958

De reclame voor de streekbeurs, zoals die werd gebruikt in de Oisterwijkse bioscopen (Foto: Rob Rokven)

In 1958 vierden zowel de Oisterwijkse V.V.V. als de r.k. middenstandsvereniging VEMI (Vereniging van Middenstanders) hun gouden feest. Hoewel in Oisterwijk al voor 1886 een V.V.V. actief was, werd in 1908 deze vereniging voor vreemdelingenverkeer heropgericht. Bij dit dubbele gouden jubileum werd een streekbeurs georganiseerd. 10 tot en met 18 mei vierde Oisterwijk feest en werden er allerlei activiteiten opgezet.

Er werd een speciale ‘Stichting Oisterwijk 1958’ opgericht om de feestelijkheden te organiseren. In het Lindenpark werd groots uitgepakt met speciale tentoonstellingshallen waarin de middenstand van Oisterwijk exposeerde. Bekende artiesten kwamen naar Oisterwijk, waaronder Willy Alberti en het Cocktail-Trio. Op 18 mei werd een bal gehouden waarmee de feestweek werd afgesloten.

Lees de serie tot nu toe gepubliceerd (Klik hier)