ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Nellie Biemans van de KVL


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Nellie Biemans (Fragment ui de film van LOVO)

Nellie Biemans

Aan het eind van het vorig millennium werd duidelijk dat de KVL het hoofd niet lang meer boven water zou gaan houden. In veel opzichten was het bedrijf belangrijk geweest voor Oisterwijk. LOVO onderkende dat en wilde markante mensen die de geschiedenis van de onderneming kleurden voor altijd in beeld brengen. Een van die mensen was Nellie Biemans, doktersassistente van bedrijfsarts Schräder, tevens maatschappelijk werkster. Het hele beroep moest nog worden uitgevonden, de KVL was er bijzonder trots op dat zij als een van de eersten het inzicht had dat een dergelijke functie zijn positieve weerslag kon hebben op het welzijn van haar werknemers. Nellie kreeg van de directie behoorlijk de vrije hand gezinnen op allerlei gebied te steunen. Over een gezin met financiële problemen werd haar ingefluisterd: “Maar Nellie, weet jij wel dat die mensen een televisie en een radio hebben?!” De kordate maatschappelijk werkster weerstaat de druk: “Ja, ze hebben het gelijk, behalve het geld om de kinderen aan te kleden…” Hoor Nellie aan interviewer Bèr Koster onder andere ook vertellen over de bekende hoogtezonkamer voor kinderen waar menig Oisterwijker herinneringen aan heeft!

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk