Krekul

Art in Oisterwijk vanwege corona uitgesteld


Art in Oisterwijk, het zomerse kunstevent in ons centrum, is opnieuw uitgesteld. Ondanks dat dit pas in juni zou plaats vinden.

De jeugd keek ook hun ogen uit bij het eerdere Art in oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

In 2017 vond de eerste editie van Art in Oisterwijk plaats. Met als titel: ´Me, Myself & Ik´ ontving het event meer dan 150.000 bezoekers in een periode van 2,5 week de tijd. Een groot succes! Bezoekers en pers waren lovend over de opzet en hoge kwaliteit van de getoonde sculpturen en fantastische sfeer.

Vorig jaar kon het vanwege corona niet doorgaan, en ook dit jaar is er een streep door gezet. Gemeente en Veiligheidsregio hebben samen met de organisatie naar de te verwachten regelgeving gekeken, en geven aan dat tenminste tot juli publieksevenementen niet mogelijk zijn, en doorgang daarna nog onzeker is.

De organisatie had 25 kunstenaars uit 13 landen, met 40 sculpturen, muziek, film en schoolprojecten klaar staan. De activiteiten worden nu verschoven naar 2022.

Dit motiveerde het bestuur van Stichting Art in Oisterwijk om verder te bouwen aan een tweejaarlijks kunstevent van internationaal niveau. Vanaf 5 juni tot en met 28 juni vindt de 2e editie plaats. Met ´Vind jij de Kunst – niet alles is wat het lijkt!´ is een aansprekende thema gevonden voor de realisatie van een bijzondere concept. Art in Oisterwijk werkt samen met het Van Abbe Museum in Eindhoven en het Stedelijk Museum in Amsterdam.