ondernemers

Alle actualiteiten over het altijd levendige en mooie Oisterwijk*


Lees alles over inwoners van Oisterwijk in de leeftijdsgroep tussen de 20 en 70 jaar en welk nieuws voor deze mensen belangrijk is.

Alle actuele gebeurtenissen in Oisterwijk
In een mooie plaats als Oisterwijk is genoeg te zien en te doen. Of het nu de prachtige natuur is of het centrum van de plaats. Er kan altijd worden genoten van de natuur, plaatselijke horeca en al het andere wat er hier te doen is. Een mooie voorbeeld daarvan is de Grote Oisterwijkse Bingo Show, maar mocht je net niet op het moment van dit evenement aanwezig zijn, dan kun je met gratis spins 2021 ook een potje spelen. Hieronder lees je een aantal bijzonderheden over deze Noord-Brabantse dorp.

Ligging van Oisterwijk

Prachtige natuur.

Er zijn een aantal plaatsen die dichtbij Oisterwijk liggen, zoals bijvoorbeeld Udenhout en Moergestel. Het ligt prachtig in het midden van de provincie Noord-Brabant. De grotere plaatsen in de omgeving zijn Tilburg en Boxtel, waar Oisterwijk precies tussenin is te vinden. Een goed strategisch punt dus, en dat is belangrijk, zo weet ook Tony Sloterman, die is gespecialiseerd in strategie√ę. Voor iedereen uit Oisterwijk is het dus handig dat er veel plekken in de omgeving goed bereikbaar zijn.

Op deze manier wordt de rust van een relatief klein plaatsje gecombineerd met de mogelijkheden van grotere steden, die niet al te ver weg liggen. Als je niet in een stad zelf wilt wonen maar wel graag in de buurt wilt zitten voor alle gemakken die dat biedt, is Oisterwijk op dit gebied dus een ideale optie.

Huizenprijzen
Interessant genoeg kunnen we in Oisterwijk de allerduurste wijk van heel Noord-Brabant terugvinden. Dit is naar voren gekomen uit een onderzoek naar de prijzen van huizen. Als huisbezitter krijg je hier natuurlijk wel veel voor terug. De gemiddelde prijs voor een huis in de provincie is overigens 333.000 euro, en daarmee ligt dit iets boven het gemiddelde voor het hele land. De duurste woningen in Noord-Brabant kunnen worden gevonden in de wijk Buitengebied, gelegen in Oisterwijk.

In de lijst met 5 duurste wijken van de provincie zijn er zelfs drie die in de gemeente Oisterwijk gelegen zijn. Opvallend genoeg zijn in de niet al te ver weg gelegen wijk Spoorzone Zuid in de stad Tilburg dan weer de goedkoopste woningen van de hele provincie te vinden. In de omgeving is dus meer dan voldoende keuze. Maar mensen kiezen niets voor niets vaak voor Oisterwijk. Dit heeft natuurlijk met de prachtige omgeving te maken, waarover nu meer.

Natuur in en rond Oisterwijk
Rondom Oisterwijk is er veel prachtig natuurschoon te zien. In en om het dorp kun je wat dat betreft je ogen uitkijken. Bijvoorbeeld bij de Gement in Moergestel. Dit is overigens het allergrootste weidevogelgebied wat er in Noord-Brabant te vinden is. Tijdens het broedseizoen is het niet mogelijk om deze te zien maar gedurende de rest van het jaar kan dat wel.

De mooiste periode om de natuur rond Oisterwijk in volle glorie te zien breekt nu precies aan. In de lente staat alles in bloei en zijn er veel jonge dieren die beginnen op te groeien. Daarbij is dit een prima activiteit die ondanks verschillende maatregelen gewoon ondernomen kan worden. Wel moet de hond aan de lijn blijven als deze mee gaat wandelen en wordt er gevraagd om op de paden te blijven in de natuur rondom Oisterwijk. Dit heeft er alles mee te maken dat op die manier de natuurlijke leefomgeving van alle dieren zo min mogelijk verstoord wordt.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer