carnaval 2023

Afvalhulp en lekkernijen van AZC bewoners in Oisterwijk


Participatie, ofwel meedoen in de samenleving, dat is wat de bewoners van het AZC graag willen, en ondanks corona zoveel mogelijk laten zien. In de nieuwsbrief van deze maand staat daarover een verhaal:

De vorige keer hebben wij jullie al verteld over het participatieproject wat van start is gegaan op het AZC, daar willen we nu graag wat meer over vertellen. Per 1 januari is mevrouw Tanja Pieters van het Taalhuis (Contour deTwern) aangesloten om ons te helpen. Samen zijn wij nu bezig om zo coronaproof mogelijk verschillende bewoners aan vrijwilligerswerk te helpen. Zo ondersteunt één van de bewoners de buurtpreventie, omdat hij graag bij de politie wil gaan werken in een later stadium. Een andere bewoner heeft een sollicitatiegesprek gehad bij de Toversleutel. Helaas is zij het niet geworden, maar zij heeft fijne feedback meegekregen die ze in de toekomst kan gebruiken.

Lekkernijen van het AZC (Bron: COA Nieuwsbrief)

Om eenzaamheid tijdens deze corona periode tegen te gaan willen onze bewoners binnenkort lekkernijen uit gaan delen die zij zelf gemaakt hebben. Hun inspiratie halen zij uit hun thuisland. Ze zullen het recept toe gaan voegen zodat je het thuis kunt namaken! Vóór corona was er al een samenwerking met de WSD, dit hebben we weer nieuw leven in geblazen. Vanaf 1 maart is er een groep van 4 mannen gestart die 1 à 2 keer in de week de WSD helpt om alle plantsoenen etc. er weer netjes uit te laten zien. En we gaan binnenkort samenwerken met de ZAP’pers. Een vrijwilliger gaat met 3 bewoners rondom het AZC afval prikken. Op die manier willen wij een steentje bijdragen aan de leefbaarheid rondom het centrum.

 

Klik en lees hier de gehele nieuwsbrief van het AZC in Oisterwijk

Klik en lees hier meer berichten over het AZC in Oisterwijk