koopzondag

Weer een wel niet of toch nee niet ophaaldag voor afval in Oisterwijk


Zelfs de medewerkers van de gemeentelijke communicatie weten het blijkbaar niet meer; de informatie over het ophalen van afval is net zo glibberig als de weg.

Ook de milieustraat was enkele dagen dicht; die in Haaren ging na opening even later ook weer dicht; het was er te glad (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Code Rood, dat was landelijk de situatie deze ochtend. Het dooiende nat dat op veel straten bovenop de ijslaag terecht kwam, zou gevaarlijk zijn. Er werd dringend geadviseerd thuis te blijven, of erg voorzichtig te doen. Het was in ieder geval in de wijken veel gladder dan vorige week maandag.

Toen reden de vuilniswagens in Tilburg wel, maar in Oisterwijk enkele dagen niet; vandaag wel!? Hoe dat snapt niemand, maar ze reden. ‘De afvalstoffendienst is al bezig met het inzamelen van het afval,’ aldus Jennifer, een van de medewerkers op de gemeentelijke Twitter, in reactie op een inwoner die zich afvroeg of het afval werd opgehaald.

Niet veel later verscheen er echter op de gemeentelijke Facebookpagina de boodschap: ‘Het was vanochtend extreem glad. De collega’s van de Afvalstoffendienst hebben een poging gedaan, maar door de gladheid is het niet gelukt om de route te rijden. De route van vandaag wordt zaterdag 20 februari ingehaald. Zet jouw afval dan nogmaals voor 7.30 uur aan de straat. De Afvalstoffendienst gaat ervan uit vanaf morgen alle normale routes te rijden.’

Maar, wie Twitter volgt heeft geen idee. Daar lezen we nog steeds dat de wagens rijden…