koopzondag

Water loopt onder de deur bij leegstaand slooppand in centrum Oisterwijk


Vreemde gewaarwording; water dat onder de voordeur door de stoep op loopt.

Water loopt onder de deur door; binnen is te zien hoe water van de trap af loopt (Foto: Toby de Kort).

De politie werd woensdagochtend gebeld, omdat er water onder de voordeur de stoep op liep. Het betreffende pand op de hoek Kerkstraat – Poststeeg staat al een tijdje leeg en is rijp voor de sloop. Het pand maakt onderdeel uit van de beoogde woningbouwlocatie Kartonnagefabriek. Achter dit pand is vorig jaar een deel van die voormalige fabriek ingestort. Als de gemeenteraad binnenkort de plannen goedkeurt, zal het pand ergens volgend jaar gesloopt worden.

De aangesnelde politie vond het niet nodig om even binnen te kijken wat er aan de hand was. Door de brievenbus kon men zien dat het water van boven over de trap omlaag liep. Ergens in het pand is een lekkage ontstaan; oorzaak is niet bekend. De eigenaar heeft aan de politie laten weten zelf te gaan kijken en het op lossen.

Het betreffende slooppand op de hoek Kerkstraat – Poststeeg (Foto: Toby de Kort).