brabantspronkjuweel

Stichting Leergeld geeft kinderen duwtje in de rug


Kinderen van gezinnen in onze gemeente met weinig geld kunnen een steuntje in de rug krijgen van de Stichting Leergeld. Ook inwoners van Haaren kunnen bij de stichting terecht.

Zo samen achter de laptop, dat kan nu echt niet. Thuis individueel is de richtlijn. Heeft u daarbij hulp nodig? Vraag Leergeld Oisterwijk!

Als het een gezin niet lukt om geld bij elkaar te krijgen voor een schoolreisje, voor de contributie van de voetbalclub of voor spullen die nodig zijn op school betaalt Leergeld de rekening.

Het allerbelangrijkste voor de stichting Leergeld is dat kinderen in onze gemeente niet in een isolement raken. Dat ze de kans krijgen om mee te doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur. Voor de meeste leeftijdsgenootjes is dat heel normaal, maar voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben is het vaak onmogelijk om zo’n extraatje te bekostigen. Gewoon meedoen betekent voor kinderen dat ze meer eigenwaarde krijgen, dat ze kennis en vaardigheden kunnen opdoen.

Leergeld heeft in heel Nederland stichtingen die als financieel vangnet werken. Dat gebeurt op een heel laagdrempelige manier. Via de site www.leergeldoisterwijk.nl kan iemand rechtstreeks een aanvraag doen. Tijdens een huisbezoek wordt samen bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Een fiets, een computer of het betalen van zwem- of muziekles: Er kan veel.