ondernemers

Overtollige meubels Darwin Oisterwijk naar school in Ghana


In Oisterwijk sloten in juli 2020 de deuren van OBS Darwin aan de Lavendel 1. Lokalen vol met duurzaam, deugdelijk schoolmeubilair en materialen bleven achter en wachten op een nieuwe bestemming.

Meubels van Darwin in Oisterwijk komen goed van pas in een school in Ghana.

Stichting Opmaat groep, waarvan Darwin onderdeel uitmaakte, schakelde Goods for Ghana in, een kringloopwinkel die zich vanuit enorme empathie voor de Ghanese kinderen en hun families inzet om tweedehands spullen te verkopen en verschepen naar Ghana. Vanuit de gedachte “onderwijs voor onderwijs” heeft Goods voor Ghana afgelopen september veel duurzame materialen en meubels opgehaald bij OBS Darwin voor het Ashab schoolcomplex in het dorpje Sognaayili in Ghana. Een deel van die spullen is intussen verkocht in de kringloopwinkel, om met die opbrengst de Ghanese school mede te financieren. Ook zijn meubels met speciale containers naar Ghana vervoerd. Intussen maken de leerlingen al volop gebruik van hun nieuwe meubilair.

Marius Liebregts, voorzitter College van Bestuur van Opmaat groep is trots: “Het is zeer warm en leuk om te zien hoe de materialen van onze voormalige school op deze manier een prachtig, dankbaar tweede leven krijgen.”

DTZ logo low