carnaval 2023

Ouders teleurgesteld want kind geen carnavalspakje aan naar school


Daar waar veel organisaties doen wat kan, om carnaval toch nog enigszins te vieren, zijn er ouders teleurgesteld dat hun kinderen deze vrijdag niet verkleed naar school mogen.

Dit kan helaas niet, maar verkleed naar school zou wel leuk zijn (Foto: Annita Schepens)

Dat is zover bekend in ieder geval zo op basisschool De Kikkenduut in Oisterwijk. ‘De school heeft besloten dat de kinderen van groep 3 tot en met 8 niet verkleed naar school mogen komen,’ aldus een van de ouders teleurgesteld. De school heeft recent besloten de kinderen beperkt aantal uren op school les te geven, en wil die uren dat er les is nuttig gebruiken. Het ‘inkleuren’ van die lessen met een carnavalspakje behoort daar niet bij.

Begrip voor het uitstellen van de carnavalsactiviteiten is er wel, maar het niet mogen verkleden valt minder goed. De directie van de school heeft aan de ouders laten weten: ‘De kinderen komen dan eventueel jolig binnen en dat geeft onrust. We willen een normale les dag.’ Per school beslist de schooldirectie of deze toestaat wel of niet in carnavalskledij te komen.

Update

Ook op de Mozaik en de Coppele zou dit net als op de Kikkenduut niet zijn toegestaan.

Op de Tovervogel, Den Akker, Molenhoek, Bunders in Oisterwijk, De Vonder in Moergestel en de school in Haaren mag het wel, daar 1,5 uur carnaval in eigen klas.

Lees hier meer over carnaval