carnaval 2023

Oisterwijkse Horeca sluit niet aan bij landelijke actiedag


In de landelijke en regionale media zijn vandaag berichten geplaatst over acties van de horeca. Een groot aantal regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roepen op tot actie.

Terrassen in Oisterwijk in ‘corona opstelling’ (Foto: Joris van der Pijll)

Het water staat de horeca aan de lippen; de sluiting van horecazaken en hun terrassen vraagt teveel. Tegelijk zien de café en restauranthouders mensen bij het mooie weer neerstrijken in parken en de natuur, op bankjes of het gras. Er is een enorm behoefte om met de nodige maatregelen en gecontroleerd weer open te mogen.

De landelijke organisatie van KHN stapt naar de rechter om versoepeling af te dwingen. Een aantal lokale afdelingen van de KHN hebben laten weten 2 maart ondanks het verbod toch open te gaan. Ze doen dit uit protest, en omdat ze genoodzaakt zijn omdat anders het voortbestaan van hun bedrijf wordt bedreigd. Ze doen het tot slot ook omdat ze denken dat het op hun terras de veiligheid beter te reguleren is dan in parken en de natuur.

Gijs Verkuijl, de voorzitter van de Oisterwijkse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, laat desgevraagd weten dat er in Oisterwijk vooralsnog geen plannen zijn om een dergelijke actie te voeren.

Wij kunnen u op dit moment alleen maar vragen: Denk aan de lokale ondernemers, en steun waar u kan. Nu met afhaal; straks weer met een bezoek aan hun terras.