anytime

Muziekmail met Breaking News


Zo mooi als Jos Creusen het kan, daar tippen wij nog niet aan. Daarom een vermakelijk schrijven uit zijn hand wat – ondanks alle corona ellende – aan het einde toch nog iets van een nieuwtje brengt:

Breaking News…
Nee, ons breaking news is niet gelegen in die Schotse postbode die zijn nobele briefbestellersjob aan de Caledonische wilgentenen hangt nu hij as we speak de hit-zoveel-lijsten bestormt met dat folkniemendalletje dat het midden houdt tussen ‘Drunken Sailor’ en ‘Kabouter Plop’. En dat wij hem dan zouden hebben besteld om zijn dansje in tartan zonder slip op ons GUO-podium uit te poepen.

U krijgt de muzikale groeten van Jos

Nee, zelfs het feit dat we nog liever onszelf failliet verklaren dan deze dappere Braveheart ook maar gratis op ons GUO-podium te tolereren zal voor iemand die ons een beetje kent geen scoop zijn. Fans van deze zingende facteur raden we vriendelijk doch gedecideerd aan hun heil elders te zoeken. Bij een handige Harry misschien die hem in de ZiggoDome posteert in de hoop een slaatje uit deze zoveelste hype te slaan en zo in één klap binnen te lopen.

Sans racune overigens, ieder zijn meug. Onderwijl houden wij het liever bij klein maar fijn, overleven en dergelijke naïviteiten meer. Al schier 43 jaar. Mogelijk doen we dan soms toch ergens wel iets goed.

Van dorpsmalloten gesproken: we leren het nooit. En wat pas echt erg is: we zijn het met onszelf eens. Volmondig. Ja, roerend zelfs. Bovendien: wij hebben onze Barney al, Hagenees, ook ex-postbesteller en ex-one hundred and eighty pijltjesgooier. Nou ja, ex: met Heintje Davids-achtige oprispingen.

Cronapliesie…
Nee, ons breaking news is evenmin gelegen in onze vermaledijde cronapliesie die alweer ons zoveelste ingeplande GUO-concert gecanceld zou hebben. Want dat is niet zo. Althans, vooralsnog niet. En ondanks van alles rangschikken we zelfs ook dat nog immer niet onder breaking news. Evenmin als het wél cancelen tegenwoordig. Want in ons nieuwe normaal leven we van persco naar persco. Op de laatste van 2 feb deed onze vermaledijde cronapliesie ons kond van voortzetting van de lockdown.

Nou ja, voortzetting: onze basisscholen mogen het vanaf 8 feb weer onder de nodige restricties en voor eigen rekening en risico gaan proberen. Zo ook niet-essentiële winkels met click & collect mitsen, maren, haken, ogen en time-locks. En het OMT mag onze vermaledijde cronapliesie as we speak adviseren over al dan niet verlenging van de curfew. We zouden er ons Engels nog van opvijzelen, van al dat covid-jargon.

Maar contactberoepen alsook podia van sjieke theaters tot simpele clubs als de onze in horecazaken gelastte ze tot nader order te blijven liggen en bibberen. Wegens nog minder dan niet-essentieel. ‘t Is maar dat we weten waar ergens in de cronapliesie-hiërarchie we gesitueerd zijn.

Onderwijl lopen we er weer bij als halve tot hele hippies met gesplit hoofdhaar dat bijkans tot in onze bilspleet reikt. Déja Vu is weer meer dan een elpee-klassieker van CSN&Y. Elk nadeel hepse foordeel.

Gelieve ‘tot nader order’ in supra te lezen als ‘tot vooralsnog 2 mrt’. Daarvoor nemen we niet de moeite om in mondain Oisterwijk te gaan lopen wappie-rellen tegen de ME en er na de avondklok van negenen de sjieke kinderkopjes uit De Lind te rukken teneinde ze de etalages van peperdure modeboetiekjes in te keilen. Ons eerstvolgend ingepland GUO-concert is immers pas 12 dagen na 2 mrt, op 14 mrt dus. Ruim daarvoor heeft onze vermaledijde cronapliesie in alweer een persco een volgend verdict geveld.

Muzikanten springen zeker weten een gat in de lucht als ze weer mogen…

Brood & Spelen
De driedaagse verkiezingen op 15, 16 en 17 mrt hijgen dan alweer in de nek, dus uit electorale overwegingen (Brood & Spelen) zij enige populistische versoepeling dan wel weer geboden. Ook GUO-artiest in kwestie (Martyn Joseph) rept vanuit zijn residentie Cardiff (Wales, dus UK) vooralsnog niet van canceling van zijn NL-toer in mrt.

Tegen die tijd zal veel afhangen van de ontwikkeling van de Britse variant, aldus onze pak ‘m beet om en nabij 17 miljoen virusexperts die ons land in rap tempo rijk is geworden. Wij wachten nog op onze uitnodiging voor Op 1, M of Jinek teneinde er ook ‘ns overheen te mogen wateren.

In UK (lees: Wales) schijnt ook die Britse variant een Brexit-spurtje te hebben ingezet, maar dat dan wel richting Europees continent (lees: NL). Zo’n beetje als AstraZeneca, maar dan in omgekeerde richting. Net te laat voor Captain Tom, onze 100-jarige knuffel-lange-afstand-loper met rollator die dan toch nog het loodje legde, maar niet lang nadat hij door God Save The Queen Elizabeth (die ook al heel wat jaren op haar teller heeft) tot sir was geslagen.

Jammer dat Captain Tom Moore het in WOII niet tot Majoor had geschopt. Dan had behalve Johnny Rotten’s Sex Pistols God Save The Queen ook Bowie’s Space Oddity spontaan op ons trommelvlies gesprongen om zich als earwurm in ons slakkenhuis te nestelen.

Onze pak ‘m beet om en nabij 17 miljoen virusexperts vrezen een derde golf vanwege de rap stijgende R-waarde. Onderwijl hunkeren wij naar BionTech-Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Boris Johnson & Johnson, die Kuifje-variant uit NL, ja zelfs desnoods Sputnik. Hoewel: met die 3½ jaar Siberische Goelag Archipel van die vergiftigde Navalny kakelvers in ons olifantengeheugen…..

Nou nee, laten we er de zoveelste complottheorie maar buiten houden, want onze heilige principes kennen zo hun pragmatische grenzen. Leve onze Tsaar! Want de luxe van Qanon kunnen we ons niet veroorloven nu we, vergezeld door Bulgarije, in Europa aan de achterste mem hangen en dus in de bezemwagen bivakkeren. Maar niet voor lang meer, want om het in wielerjargon uit te duiden: we zijn al aan het telefoneren en we gaan à la Matthieu van der Poel demarreren om ons vanaf het tweede kwartaal via een waaier en vals plat in de kopgroep te nestelen.

Tussenstand…
Een en ander betekent dat we volgende tussenstand met u kunnen delen wat betreft beschikbaarheid van tickets voor GUO-concerten die vooralsnog doorgaan, ervan uitgaande dat artiesten twee concerten per middag geven waarop we van de vermaledijde cronapliesie 30 bezoekers op anderhalve meter afstand per GUO-concert mogen toelaten. Voor de goede orde: we schrijven domi 4 feb 2021, 16.50:17 plaatselijke tijd:

(lees verder onder de tabel)

datum artiest concert 1
(13.30u)
concert 2
(16.00u)
14 mrt Martyn Joseph 6 4
18 apr Helen Flaherty Band 0 0
13 mei Dubbelconcert The Lasses* / Billy & Bloomfish 11 5

 

Onze bevindingen: Met nog 10 tickets te gaan laten Martyn Joseph-fans zonder GUO-tickets voor 14 mrt er beter geen gras meer over groeien. En in geval onze vermaledijde cronapliesie ons alsnog zou gelasten om onze Welshe Bruce Springsteen te cancelen, dan kunnen max 16 tickethouders voor 14 mrt hun tickets uitsluitend nog ruilen tegen het dubbelconcert van The Lasses en Billy & Bloomfish op 13 mei. Immers: ons GUO-concert van Helen Flaherty Band op 18 apr is al geruime tijd coronaproof stijf uitverkocht. Dus: heeft u interesse in ons dubbelconcert maar hiervoor nog geen ticket? Een gewaarschuwd mensch telt dubbel…… Bij dit alles blijft onverlet dat we tickethouders na een onverhoopte cancel berichten om te opteren voor ticketruil (zolang de voorraad coronaproof strekt), donatie of refund.

Scoop…
Maar nee, die tussenstand is evenmin ons breaking news. Wat dan wel? Laten we onze scoop omzichtig inkleden om geen valse verwachtingen te wekken in de hoop een al te voortvarend Hugo-de-Jongetje (ja, we weten het: ga er zelf maar ‘ns aan staan…) te voorkomen:

We doen ons stinkende best om een klein maar fijn GUO-festivalletje te gaan livestreamen. Hoe wie wat waar wanneer waarom en wakosta? Welnu:
• Datum: zomi 27 juni 2021.
• Tijd: 15.00 tot 16.30u.
• Opnamelocatie: de spiksplinternieuwe, professionele livestream Studio Oisterwijk (zie: www.studiooisterwijk.nl voor een impressie).
• Inlogkosten: nul komma nope (hoewel we geen nee verkopen tegen uw welkome vrije gift voor wat u het waard vindt cq kwijt kan/wil om onze in coronatijd danig uitgeklede stichtingskas te spekken).
• Streamingkanaal: waarschijnlijk YouTube, maar nadere info en coördinaten volgen nog.
• Globale inhoud: lancering van onze GUO-concertserie 2021/2022.
• Concreet: in de studio ter plekke een interviewtje met onszelf; vanuit de studio op afstand bij zoveel mogelijk van onze in GUO-concertserie 2021/2022 optredende artiesten thuis interviewtjes en live muzikale voorproefjes; daar waar onze artiesten niet kunnen of willen meewerken, starten we bestaande YouTube-opnames in om ons verhaal 2021/2022 compleet te houden; tevens openen we tijdens deze livestream onze voorverkoop 2021/2022.
• Nog concreter: nee, om het spannend te houden en omdat we er nog aan sleutelen en dus een al te voortvarend Hugo-de-Jongetje willen voorkomen, noemen we nog geen artiestennamen. Maar ze zijn de moeite waard van het live meebeleven vanachter uw scherm thuis. En we beloven alvast plechtig dat we die Drunken Sailor Kabouter Plop draak van die Schotse ex-briefbesteller skippen.

Aldus Jos Creusen, die nog veel meer te vertellen heeft, maar dat leest u in de nieuwsbrief die u net als de tickets via de GUO-site kunt bestellen. Voor nu, zoals altijd, als ze doorgaan, treft u de GUO concerten in onze Uitagenda en het nieuws, of kijk voor alle GUO-info op Groetenuitoisterwijk.nl