brabantspronkjuweel

Lunch aan huis vanuit Inlooppunt Oisterwijk


Op 16 maart 2020 ging het Inlooppunt dicht vanwege de Corona-pandemie. Waarna op 1 juli 2020 weer voorzichtig werd gestart met kleine koffiegroepjes. Met de nodige voorzorgsmaatregelen, de 1.5 meter afstand en handen ontsmetten, na vertrek van de gasten alle stoelen en tafels schoonmaken en ontsmetten. Dit alles om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

Een welkome ontmoeting aan de deur…

Helaas moesten de deuren weer gesloten worden op 19 oktober 2020. Onmiddellijk werden de Belmaatjes weer ingeschakeld om zo het contact te onderhouden met onze gasten. Wekelijks een telefoontje met de vraag: gaat alles goed, is er nog iets nodig, of gewoon een babbeltje over iets luchtigs of iets minder luchtigs. De contacten in het Inlooppunt worden heel erg gemist door iedereen. Niet alleen de gasten missen hun wekelijkse contactmomenten, ook de vrijwilligers missen de gasten en elkaar.

Lunchtasjes
Voor de ruim 40 vaste gasten van de lunches, maaltijden en brunch werd op donderdag 18 februari 2021 een verrassingslunch aan huis bezorgd omdat …het al zo lang duurt én elke afleiding in deze moeilijke tijd fijn is! In samenwerking met La Cucina Keurslager en mooR Wing & Dining is een heerlijke lunch samengesteld.

Gewapend met een adressenlijst gingen de vrijwilligers op pad. De gasten zijn van tevoren gebeld en op de hoogte gebracht van de actie, zodat ze er rekening mee konden houden dat er iemand langs komt. De gasten zijn blij verrast en namen dankbaar het pakketje aan om er heerlijk van te smullen. Maar misschien genoten zij nog wel meer van de aandacht tijdens dit contactmoment als van het lunchtasje zelf. Door uitspraken als: ‘wat een leuk idee’, ‘wat missen we het’, ‘ik hoop dat we snel weer kunnen komen’, ‘we worden niet vergeten’ genoten ook de vrijwilligers van deze actie.

Meedoen
Het Inlooppunt probeert op verschillende manieren het contact te houden met de gasten, zowel telefonisch als persoonlijk. De vrijwilligers zien uit naar het moment dat ze iedereen weer ‘live’ kunnen ontmoeten.

Wilt u nu al meer weten over de activiteiten of wilt u zich inzetten voor de senioren in de gemeente Oisterwijk, dan horen zij graag van u. U kunt hiervoor bellen naar Ingrid Oosterling, coördinator Stichting het Inlooppunt, 06-17163091 of mailen naar ingridoosterling@contourdetwern.nl

DTZ logo low