Krekul

Kei Tof Roodkapje in Oisterwijks bos


‘We waren een tijdje geleden aan het wandelen bij de Rode Lelie, waar we een beschilderde steen vonden met daarachter “Kei tof” en het Facebook logo erop,’ aldus Mike van Gils, die er vanaf dat moment samen met dochter Zoë en moder Elise een ‘corona hobby’ van heeft gemaakt.

Zoë zet Roodkapje op een bankje in het Oisterwijkse bos.

‘Nieuwsgierig zijn we thuis gelijk op Facebook gaan kijken en kwamen er achter dat er een hele “community” bestaat achter deze beschilderde stenen.’ De Facebook-groep Kei Tof (klik hier) toont werkjes van kinderen en kunstenaars, en groot, klein en heel klein. Leuk ook is dat mensen die zo’n kunstwerkje vinden, laten weten hoe het hun heeft opgevrolijkt.

‘Het zijn mensen die het leuk vinden om dit te doen en creatief bezig willen zijn, om in deze sombere tijden toch een lach op de gezichten te krijgen bij mensen. Dit vond ik een leuk initiatief en ben creatief genoeg om dit voor elkaar te krijgen. Dus ben meteen begonnen met een reeks over de Efteling, omdat mijn dochtertje daar ook zo dol op is. Hopelijk lukt het om op deze manier bij veel mensen/kinderen een lach op hun gezicht te toveren, en hun die stenen weer ver zullen laten zwerven.’

Zwerven dat doen ze, zo ‘loopt’ Roodkapje al even rond in het Oisterwijks bos en is ook Langnek al gespot.

Het zijn ware kunstwerkjes! Je mag ze oppakken, ervan genieten, en doorgeven… Of zelf maken.  Een foto op Facebook Kei Tof, is tof!