carnaval 2023

Gemeente verbiedt activiteit Oisterwijkse ondernemersvereniging


Als ondernemersvereniging De toestroom haar geplande activiteit doorzet, lopen ze de kans dat ze een boete krijgen.

Ondernemersvereniging De Toestroom heeft voor haar leden een activiteit bedacht die zou passen binnen de coronaregels. Rally & Spijs moet op 21 februari een autoroute worden langs drie horecazaken waar eten wordt afgehaald. Nuttigen doen de leden thuis. Een activiteit van vijf restaurants werd vorige week door de gemeente vanwege de openbare toegankelijkheid als evenement aangemerkt en daarmee werd het verboden. Evenementen zijn vanwege corona niet toegestaan.

Normaal organiseert De Toestroom netwerk bijeenkomsten voor haar leden

Volgens het bestuur van De Toestroom is bij hun evenement van openbaarheid geen sprake, en zou het daarmee buiten het verbod op evenementen vallen. ‘Enkel leden van de Toestroom kunnen deelnemen. Om lid te kunnen worden van de Toestroom moet je als ondernemer in Oisterwijk wonen of een onderneming in Oisterwijk hebben,’ zo laat het bestuur weten. Een jurist kwam vorige week tot dezelfde conclusie.

De gemeente die overigens zelf ook lid is van deze vereniging, laat weten dat deze activiteit niet door mag gaan en heeft daar afgelopen week geen verandering in aangebracht. Mocht de ondernemersvereniging dat verbod negeren, ‘dan is er het risico op een bekeuring vanwege overtreding Coronawet,’ aldus een woordvoerder van burgemeester Hans Janssen.

Een besluit heeft het bestuur van De Toestroom nog niet genomen. ‘De mogelijkheden die we hebben zijn legio. Gewoon door laten gaan, aanpassen, annuleren, doorschuiven. Daarover gaan we deze week beslissen.’

Update 15 februari:

De vereniging laat weten ‘Wij dachten dat dit volledig Corona Proof was en zijn daar nog steeds van overtuigd.’ Om een bekeuring te voorkomen heeft men deze activiteit verplaatst naar 28 maart.