brabantspronkjuweel

Gemeente Oisterwijk houdt onderzoeksresultaten achter


De onderzoeker van het Burgerpanel heeft al drie weken geleden de resultaten van een onderzoek vrij gegeven, maar openbaarheid van het onderliggende rapport met alle feitelijke informatie blijft uit. Ondanks herhaaldelijk verzoek en bericht aan alle deelnemers is het rapport nog niet openbaar en niet toegezonden.

Het onderzoek betreft het gebruik van het nieuwe Loket Wegwijs Oisterwijk.

Op 2 februari kregen alle deelnemers aan het Oisterwijkse Burgerpanel (een digitale bevraging van inwoners) een bericht. Loet Verhoeven, een externe medewerker die namens Gemeente Oisterwijk verantwoordelijk is voor de uitvoering van het Burgerpanel, liet weten dat de resultaten van het laatste onderzoek bekend waren en zijn onderzocht. In het bericht aan de deelnemers werd een korte samenvatting gegeven van de resultaten uit het onderzoek.

In reactie op vragen van onze redactie op diezelfde 2 februari, werd daags daarna verwezen naar het rapport. ‘Binnenkort verschijnen de volledige resultaten.’ In het rapport zouden alle antwoorden op onze vragen vermeld staan. Zowel 9 als 16 februari werd opnieuw om het rapport gevraagd, met de laatste keer ook een verzoek tot uitleg waarom het rapport er nog niet is.

Een woordvoerder van het college (Burgemeester en wethouders) laat weten dat zij nog wachten op het rapport. Verhoeven laat weten te wachten op de gemeente: ‘Ik heb een verzoek uitstaan bij mijn contactpersoon bij de gemeente Oisterwijk om het rapport te publiceren op de daarvoor bestemde website. Het is dus niet zo dat er een bewuste keuze is gemaakt om het rapport niet openbaar te maken. Ik had verwacht dat de resultaten inmiddels online zouden staan, maar dat is dus nog niet het geval.’

Het rapport dat dus al klaar blijkt te zijn wordt ons echter niet toegezonden; onze vragen blijven vooralsnog onbeantwoord. Ook de vraag waarom het rapport na drie weken nog niet online staat is onbeantwoord; het college heeft daar desgevraagd geen uitleg over gegeven.