Krekul

Er staat een paard in de gang voor KIKA


Er staat een paard in de gang. Achtergebleven van carnaval? Nee, het paard staat klaar voor een ludieke inzamelactie voor KIKA.

Soraya Hermsen-Schut is getrouwd, moeder van twee leuke jongens van 4 en 6 jaar en al heel haar leven een echte Oisterwijkse. ’Zeker in deze moeilijke tijden, wil ik graag mijn steentje bijdragen aan onze maatschappij. Vandaar dat ik mezelf ga inzetten voor KIKA. Wist je dat jaarlijks ruim 550 kinderen in Nederland kanker krijgen? Op dit moment geneest maar 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter! Het doel van KIKA is om dit percentage te verhogen naar 95%.’

Actie

Soraya laat haar paard los in de wei, het vak waar het paard stopt wint!

Soraya gaat later dit jaar in november voor KIKA een marathon in Myanmar lopen. Maar nu eerst een ludieke actie houden. ’Het zou vanaf 12 februari weer carnaval zijn in Döllekesgat. Carnavalskrakers als ’er staat een paard in de gang’ zouden ons in de juiste stemming brengen. Maar helaas. We mogen op dit moment maar weinig. Alle leuke dingen worden afgelast. En erop uitgaan zit er al helemaal niet in.’Om die sleur te doorbreken heeft zij een knotsgekke actie verzonnen: ’Schijt je Rijk’. Hiermee kun je een gokje wagen, je vrienden aftroeven en iets (goeds) doen met je geld.

Mee doen
’Ik stuur op 6 maart een paard de wei in, dat verdeeld is in vakken met nummers. Wat moet je doen? Raad in welk vak het paard schijt, koop dit vak en win €200 euro!’ Wil je meedoen, koop een vak zodat er zoveel mogelijk geld binnen komt voor KIKA. Eén vak kost €6; voor €15 heb je maar liefst drie winkansen! Stuur een mail naar sorayaschut@hotmail.com en doe mee!

Wie niet mee wil doen, maar KIKA wel wil steunen kan doneren via www.runforkikamarathon.nl; zoek bij deelnemers naar Soraya Hermsen-Schut.