carnaval 2023

Een jaar lang corona in gemeente Oisterwijk


27 februari 2020 werd in Nederland de eerste patiënt met coronabesmetting geconstateerd. 5 maart was dat voor het eerst het geval bij een inwoner uit de gemeente Oisterwijk.

Hans Janssen – Burgemeester van Oisterwijk

Burgemeester Hans Janssen sprak die dag met de familie en bracht het nieuws naar buiten. Hij zag en voelde een crisis aankomen: ‘Nu komt het echt dichtbij.’ Ook nu nog is die crisis niet voorbij.

Op onze redactie kwam die avond een sms’je binnen: ‘De eerste coronabesmetting in Oisterwijk’. Het werd daarmee niet alleen landelijk, maar ook lokaal nieuws dat ons vanaf dat moment dagelijks bezig houdt.

Die week zou een omslag worden van ongeveer alles wat we in ons dagelijks leven als ‘gewoon’ beschouwen. Ups en downs wisselden elkaar af. Hele treurige en hele mooie ervaringen kwamen voorbij. Veel ongewenste impact en tegelijk ook veel gewaardeerde inzet om elkaar te helpen en te steunen.

Samen met de burgemeester en een aantal inwoners blikken we vanaf volgende week terug op ‘Een jaar lang corona in Oisterwijk, een ongewenst jubileum’. Dat doen we met een serie korte verhalen in de Nieuwsklok en op Oisterwijknieuws.nl; ervaringen vanuit onze samenleving, in een bijzonder turbulent jaar.

Voor wie ook een bijdrage wil leveren: Stuur een mail naar mail@oisterwijknieuws.nl dan ontvangt u een uitnodiging.

Oma’s aan de top – Hoogstraat Oisterwijk – maart 2020 (Foto: Annette Lapien)