brabantspronkjuweel

Deel van 1000 bomen naar Joodse Begraafplaats Oisterwijk


Frans Kapteijns, strijder voor biodiversiteit in natuur en onze woonomgeving, is trots en blij met weer een groot aantal nieuwe bomen, deze keer aangeplant op de Joodse Begraafplaats in Oisterwijk.

Bomen planten zorgt voor meer biodiversiteit (Foto: Frans Kapteijns).

‘De Joodse begraafplaats in Oisterwijk doet mee aan deze fantastische boomplantactie. De begraafplaats ziet er door een diversiteit aan bomen meteen mooier uit. Mooi dat ik dit mee mocht maken,’ aldus Frans die tevreden meehielp met het afladen en aanplanten van het nieuwe groen. Er worden er 4×1000 aangebracht, waarvan 1000 in Oisterwijk.

De Haarense energiecoöperatie HOT heeft het initiatief genomen om – vanwege de opdeling van de gemeente Haaren – de overgang van de vier dorpen naar de ontvangende gemeenten letterlijk (!) te gaan vergroenen. Voor het klimaat én de biodiversiteit. Er is onder andere in Oisterwijk samenwerking gezocht en gevonden met het B-team Oisterwijk en de denktankgroep Koploperstafel in Oisterwijk. Gezamenlijk zijn deze organisaties bezig om de nieuwe gemeente Oisterwijk groener te maken en daarvoor meer bomen aan te planten.

‘De ‘Groene Parel’ werd steeds grijzer, maar dankzij deze acties, wordt groen weer opgepoetst. Fantastische acties die her en der plaatsvinden in de nieuwe gemeente Oisterwijk. Ook de vrijwilligers en verantwoordelijke mensen van onze prachtige cultuurhistorische Joodse begraafplaats hoorden over deze actie en boden spontaan aan om ook de begraafplaats op te nemen in de actie. Alle lof gaat naar hen uit en natuurlijk de organiserende organisaties.’

Klik en kijk hier naar meer foto’s van deze actiedag