ondernemers

De dieren in het bos (Deel 1)


Wekelijks schrijft en tekent Lilian over de dieren in het bos:

De dieren in het bos (Tekening Lilian Biervliet)

Hoi, ik ga mij even voorstellen. Mijn naam is Kwaker, afgekort heet ik Kwak. In werkelijkheid ben ik een vrolijke, geluks lachbek kikker. Ik ben geboren in het Galgeven. Dit is één van de grootste vennen van Oisterwijk.

Zoals jullie weten was ik eerst een kikkervisje. Na 3 maanden werd ik een kikker. Toen ik 4 maanden oud was, werd ik bijna opgegeten door een reiger. Gelukkig wist ik mij te verbergen achter een boomstam die half in het water lag.

Mijn kleur is groen. Dit is een schutkleur om mij zelf te beschermen tegen dieren die mij willen pakken en opeten. Ik ben te herkennen aan een bruine stip op mijn hoofd. Daarom ben ik heel uniek. Ik ben erg dankbaar dat ik er nog ben.

Voordat ik verder ga, wil ik jullie voorstellen aan mijn vriendjes:

Pierewaaier is een pier. Hij en zijn familie heb ik leren kennen in het Galgeven. Picasjik is een bonte specht die in de Oisterwijkse bossen te horen is. Moris is een bosmuis, die eet graag zaadjes van de bomen in Oisterwijk.

Kukkuk is een vogel, die heel aardig tegen mij is. Omdat hij in het nest van andere vogels zijn eitjes legt en af en toe een wormpje vindt. Deze wormpjes laat hij dan voor mij vallen. Al een paar keer heeft Kukkuk mij deze lekkernij gebracht.

Volgende week vertel ik verder, zie ik je dan?

Klik en lees hier meer over Lilian en ‘De dieren in het bos’