brabantspronkjuweel

Bioscoopreclame voor Christ Smulders in de Kunstkring (Deel 6)


Op de zolder van Oisterwijker Piet van Amelsvoort zijn originele glasdia’s gevonden die halfweg de vorige eeuw gebruikt werden in lokale bioscopen.

Het pand van Christ Smulders aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk.

Oisterwijk in Beeld vrijwilliger Rob Rokven fotografeerde de dia’s en collega Martin van der Waals schreef er teksten bij die in serie aan u worden gepresenteerd. Vandaag het volgende deel in deze serie:

De reclame van Christ Smulders in de Kunstkring

Nog ongebruikt in de verpakking (Foto: Rob Rokven).

In deel 6 over de gevonden glasdia’s uit de Kunstkring deze keer de nog altijd bestaande winkel van Christ Smulders. Het leuke is dat de familie Smulders nog originele, niet gebruikte dia’s in haar bezit had, die zij graag afstonden voor dit artikel. Grappige is dat op één van de dia’s de naam Chris staat, in plaats van Christ.

Vanaf 1940 is aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk een kleding- en manufacturenwinkel gevestigd die is genoemd naar de oprichter. Het is wat men noemt een familiebedrijf, destijds begonnen door de uit Tilburg afkomstige Christ Smulders en zijn echtgenote.

Deze reclamedia vertoont een foutje (Foto: Rob Rokven)

Tot 2005 heeft de familie Smulders het bedrijf gerund. Daarna is het in andere handen overgegaan. Generaties Oisterwijkers kochten er hun confectie-kleding, ondergoed, stoffen, fournituren en dergelijke. In onze tijd, anno 2020, bestaat het assortiment vooral uit ondermode, badmode en nachtkleding. Er is uit het bedrijf ook een internetwinkel voortgekomen waar bijvoorbeeld exclusieve lingerie kan worden aangeschaft.

De naam van de oprichter leeft heden ten dage nog voort op de gevel van het winkelpand…

Lees de serie tot nu toe gepubliceerd (Klik hier)