koopzondag

Beeldbank Oisterwijk: Optocht Oisterwijks Dölleksgat 1969


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Carnaval in 1969 en 1970

Hotel De Nederlander bestond nog (Fragment uit de film van Marijke Wagenaar – van Oss)

De carnavalsoptocht gemist dit jaar? Gelukkig hebben we fraaie beelden uit vergane jaren! Het filmmateriaal uit de nalatenschap van Bob van Oss kent een aantal mooie visuele schatten, bijvoorbeeld: de carnavalsoptochten van 1969 en 1970, geschoten vanaf het balkon boven de cafetaria in het centrum van Oisterwijk. Wat was er actueel toen? De grote weg die gepland stond om door Oisterwijk te lopen. (Geen dijk door Oisterwijk!) The Thunderbirds. De KVP wordt ten grave gedragen. André van Hilst en Janus Puts hadden hun nering nog in de Dorpsstraat. Hotel De Nederlander bestond nog. Tal van bekende gezichten passeren de revue in deze sentimental journey van inmiddels meer dan 50 jaren terug!