Krekul

Beeldbank Oisterwijk: Carnaval met De Böllekes


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De Böllekes en het Trappaf koor met Piet Plezier

De Böllekes (Foto: Annita Schepens)

Jan van de Wiel schreef een dikke 40 jaren terug de tekst en Jan Vugts componeerde de muziek. De ‘Piet Plezier’ deed als veelpersoons tandem kort daarvoor z’n intrede in het toeristische Oisterwijk en werd een dankbaar onderwerp voor een leuk liedje met -hoe kan het anders- de titel ‘Piet Plezier’. Dweilorkest ‘De Böllekes’ voelde zich vanaf 1979 in Trappaf helemaal thuis als hofkapel. Trappaf’s carnavalsprins Marino (Riny Couwenberg) slaagde erin met de Böllekes het Blèrconcours 1980 te winnen. Een Groep van 50 personen reist af naar de Sunrise studio in Drunen om het nummer op te nemen. De 500 geperste exemplaren van het singeltje vliegen als zoete broodjes over de toonbank!

Wat het filmpje betreft, de tekst loopt mee! Dus om deze carnavalsmaandag nog wat in carnavalssferen te blijven: Meezingkaraoke mag!

 

 

 Bekijk meer op Beeldbank Oisterwijk