carnaval 2023

Ajax selectie krijgt in Oisterwijk onder politiebegeleiding supporters achter zich aan (Update)


Een grote groep Ajax supporters heeft in Oisterwijk de bus met de selectiespelers uitgezwaaid. Dit gebeurde onder politiebegeleiding, met vuurwerk en zeker niet volgens de coronaregels.

Onder politiebegeleiding vertrekt de bus in Oisterwijk (Bron: Fragment video Twitter).

Op een video op Twitter is te zien hoe de supporters, velen met hun gezicht afgeschermd, joelen en vuurwerk afsteken. Dit gebeurde toen de bus van het terrein van De Rosep in Oisterwijk vertrok richting het PSV stadion in Eindhoven. Daar is zondagmiddag de wedstrijd PSV – Ajax. Duidelijk is te zien dat van het naleven van coronamaatregelen geen sprake is.

Overrompeld

Er zijn volgens de politie geen aanhouding verricht of boetes uitgedeeld. ‘De collega’s, die overrompeld waren door het grote aantal supporters dat ter plaatse was, hebben ervoor gekozen om de situatie zo spoedig mogelijk te beëindigen door de verkeerssituatie te reguleren en de spelersbus Oisterwijk uit te begeleiden,’ aldus een woordvoerder van de politie. Normaal gesproken is er geen politiebegeleiding nodig vanaf het verblijf bij De Rosep in Oisterwijk, maar vanwege de grote aanloop was die er nu wel en is door het snelle vertrek de rust spoedig wedergekeerd.