bosch car service

Waarschuwing voor Oisterwijks restaurant


Een restaurant in Oisterwijk heeft ‘een laatste waarschuwing’ gekregen van de gemeente; er zijn er mogelijk meer.

Voor en na het afhalen is ruimte zoeken een must, zoals hier, zo kan de horeca voor afhaal open blijven (Fragment uit de video van Oisterwijk in Beeld).

De restaurants zijn vanwege de corona maatregelen gesloten, maar mogen hun waren wel voor afhaal aanbieden. Het is soms zo dat mensen die afhalen voor de deur blijven staan om hun ‘to go’ drankje of hapje ter plaatse te nuttigen en met elkaar een praatje te maken. Dat is niet toegestaan; een lokaal restaurant kreeg daarvoor een waarschuwing.

Het is dan ook het verzoek, voorafgaande aan het afhalen ruim afstand te houden en na het afhalen direct de locatie te verlaten en te verspreiden. Op die manier kan de horeca open blijven, en kunnen bezoekers genieten van hun warme chocolade. U helpt daarmee de horeca!

Op een andere locatie toonde Oisterwijk in Beeld dit weekend een video van mensen die staande genieten van hun bezoek aan een boscafé (zie onder). Het kan en mag, het gaat goed zo lang mensen de ruimte zoeken en alleen met hun eigen gezin bij elkaar staan.