bosch car service

Persconferentie geeft geen versoepeling Coronamaatregelen


Minister Rutte heeft in een persconferentie laten weten wat er met alle maatregelen gaat gebeuren.

Er is verbetering in de cijfers, maar nog niet voldoende om de maatregelen los te laten. Mede vanwege een Engelse variant van het coronavirus die voor snellere besmetting zorgt.

Houden aan de basisregels

Het volhouden van de basismaatregelen blijft cruciaal om het aantal besmettingen terug te dringen. Wie klachten heeft, ook als ze mild zijn, blijft thuis en laat zich zo snel mogelijk testen. Wie besmet is, roept hulp in van anderen voor boodschappen en andere klusjes, zodat de besmette persoon thuis kan blijven. Iedereen houdt anderhalve meter afstand en wie op een drukke plek is, gaat weg. In diverse ruimten is dragen van mondkapjes verplicht.

Lockdown

De eind vorig jaar afgekondigde lockdown blijft nog minimaal 3 weken. Dus scholen, restaurants en winkels blijven dicht en er zijn geen recreatieve activiteiten. Bezoek ontvangen met maximaal 2 personen en we werken indien mogelijk thuis. Behalve de cruciale boodschappen zoals levensmiddelen, is het verder (bij voorkeur lokaal) bestellen en laten bezorgen.

Nieuw

Er volgen verdere uitbreidingen/ verlenging van steun aan ondernemers.

Om groepsvorming en thuisbezoek tegen te gaan is het advies om een avondklok in te stellen. Deze stap is nog niet genomen, maar wordt overwogen.

Het reisadvies is om tot maart thuis te blijven en geen reis te boeken. Alleen noodzakelijk werkbezoek met groot economisch belang is toegestaan.

Er komt een uitbreiding op testmogelijkheden. Onder bepaalde voorwaarden kunnen ook mensen zonder klachten getest worden.

Vanwege de start van de vaccinatie is er uitzicht op betere tijden, maar zover is het nu nog niet. Volhouden blijft nodig!

 

Voor de huidige maatregelen en hulp lees ook: Corona informatie Oisterwijk