genieten

Nieuwe samenstelling bestuur Tiliander en Boogaard


Toine van de Klundert en Niels van de Ven treden toe als nieuwe bestuursleden van de stichting Cultuurcentra Oisterwijk Moergestel.

De huidige voorzitter Rob Mallens – sinds 2015 bestuurslid – moet deze functie neerleggen vanwege zijn beëdiging als gemeenteraadslid voor de VVD in Oisterwijk. Ook Angelique van de Wouw uit Haaren stopt na 6 jaar als actief bestuurslid. Met het toetreden van de nieuwe leden is het bestuur weer op sterkte.

Ina Batenburg

Ina Batenburg – die sinds 2019 deel uitmaakt van het bestuur – volgt Rob Mallens op als voorzitter. Zij had van 2014-2018 als VVD-wethouder financiën van de gemeente Oisterwijk cultuur in haar portefeuille. In die periode was Ina bestuurlijk verantwoordelijk voor de transformatie van Tiliander en Den Boogaard. Ook Toine van de Klundert uit Oisterwijk en Niels van de Ven uit Moergestel zijn beiden geen onbekenden in het lokale verenigingsleven. Niels van de Ven bekleedde diverse bestuursfuncties zoals bij het Landjuweel Moergestel, de Tonproat en Scouting in Haaren en de omroepstichting Oisterwijk Heukelom Moergestel. Van de Klundert is jarenlang initiator van allerlei culturele en muzikale evenementen in Oisterwijk en werd daarvoor in 2018 onderscheiden met de Karel Groenland Cultuurprijs.

Stichting COM is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de beide cultuurcentra en houdt toezicht op de exploitatie van Tiliander en Den Boogaard. Hans van der Sanden is daarvan sinds juni 2020 de nieuwe directeur.