brabantspronkjuweel

Maskerspeurtocht met carnaval voor Oisterwijks Döllekesgat


Carnaval 2021 gaat door! Ja zelfs met de huidige maatregelen zijn er liefhebbers van het jaarlijkse ‘zottenfeest’ die iets leuks weten te organiseren wat wel kan!

De Makserspeurtocht in wording…

Zo is er voor de kinderen een Maskerspeurtocht. Buiten, individueel op pad, speuren naar maskers achter de versierde ramen, en zelf uiteraard ook je ramen versieren! Er is speciaal voor alle kinderen een speurtocht ontworpen waarmee ze toch coronaproof en gezellig carnaval kunnen vieren.

Vrolijk carnaval, dit jaar buiten in je eigen straat!

De bedoeling is dat er zoveel mogelijk maskers op de ramen gehangen worden die de kinderen dan kunnen gaan speuren. ‘Je kunt kiezen voor een turftocht, deze is voor de jongere kinderen. Voor de oudere kinderen is er een puntenzoektocht. Zijn de maskers gevonden en heb je een superleuke ochtend/middag gehad, dan kan deze afgesloten worden met een diploma,’ aldus initiatiefneemster Esther Leijs, die deze leuke activiteit samen met Rianne Tameris organiseert.

Meedoen
Meedoen kan door een masker-raamsticker te bestellen en daarmee je raam te versieren. Je krijgt dan kort vooraf ook de speurtocht toegezonden. De maskers kosten € 2,50 per stuk of twee voor € 4,-. Deelnemers die minder te besteden hebben krijgen de speurtocht gratis thuis, samen met een zelf te versieren masker. Aanmelden kan via mail aan esridesign@outlook.com

Lees hier meer carnavalsnieuws