anytime

Mantelzorgers mogen avondklok negeren


De overheid heeft strengere maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Mantelzorgers krijgen te maken met de avondklok en de bezoekregeling.

Voor mantelzorgers zijn uitzonderingen gemaakt. Zij mogen tijdens de avondklok over straat om zorg te verlenen die niet kan wachten. Wel is het noodzakelijk dat zij een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Het is hierbij belangrijk dat de zorg die wordt verleend tussen 21.00 en 4.30 uur niet te verschuiven is naar een moment vóór of na de avondklok. Het gaat dus echt om noodzakelijke mantelzorg zoals bijvoorbeeld het naar bed helpen van een ouder op leeftijd die nog zichzelf woont en dat niet meer alleen kan. Of uiteraard in het geval van calamiteiten.

Verklaring

Mantelzorger daar rol je vanzelf in…

Op de site van Rijksoverheid.nl kun je het formulier downloaden. Op de verklaring vink je aan dat iemand anders dringend jouw hulp nodig heeft. En bij de toelichting vermeld je dat het om noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg gaat. Je mag het ingevulde formulier zowel uitgeprint als digitaal bij je hebben als je op pad gaat.

Bezoekers

Bij het maximaal van 1 bezoeker per dag, telt de mantelzorger niet mee. Geef je mantelzorg? Dan kan er naast jou elke dag nog 1 andere persoon op bezoek komen bij jouw zorgvrager.

Vragen

Heb je vragen die te maken hebben met mantelzorg? Of wordt het allemaal wat veel? Neem contact op met Ingrid Oosterling, 06-17163091 of mail naar ingridoosterling@contourdetwern.nl.

 

DTZ logo low